2014-06-26 12:46:59• hírek • mti

Lepaktál-e egymással a két jó barát? Balhé a ghánaiaknál!

Lesz-e ghánai öröm csütörtök délután?
Lesz-e ghánai öröm csütörtök délután?

Német és amerikai részről is cáfolják azokat a feltételezéseket, hogy a mindkét válogatott számára előnyös döntetlenre játszanának a brazíliai labdarúgó-világbajnokság utolsó csoportfordulójában.

A két csapat között több összefonódási pont is van: az amerikai együttest a német Jürgen Klinsmann vezeti, akinek a segítője volt a Nationalelfet irányító Joachim Löw 2006-os vb-n. Emellett öt amerikai játékos német származású, négyen közülük a Bundesligában játszanak. A négy ponttal a G csoport élén álló Németország számára egy döntetlen biztos csoportelsőséget jelentene, míg a négypontos Egyesült Államok szintén továbbjutna egy ilyen eredménnyel.

Az érintettek tagadták, hogy hallgatólagos megegyezés született volna: "Mindkét csapat meg akarja nyerni a csoportot, a győzelemért fogunk küzdeni" - mondta Jürgen Klinsmann, aki kifejtette: csapata minden mérkőzésen kiadja magából a maximumot, s ez Németország ellen sem lesz másként.

A Nationalelf védője, Mats Hummels az ellenfél dicsérete mellett a feltételezésekről is elmondta véleményét: "Sportemberekhez méltatlan és nagyon sportszerűtlen lenne a többi csapattal szemben, ha ilyen tervekkel lépnénk pályára" - mondta a 25 esztendős hátvéd, aki gólt szerzett Portugália 4-0-ás legyőzésekor.

A csütörtöki találkozón egy csúcsbeállításra kerülhet sor: a 35 esztendős Tim Howard 102. alkalommal léphet pályára az Egyesült Államok csapatában, ezzel a legtöbb válogatottsággal rendelkező amerikai kapusok rangsorában beérné az éllovas Kasey Kellert.

A csoport másik mérkőzésén csak a győzelem teremthet esélyt a továbbjutásra az 1-1 pontos Portugália és Ghána számára. Az afrikaiaknál az elmúlt napok nem ezzel, hanem balhékkal teltek. Előbb a játékosok kezdték követelni a kijutási prémiumot, majd fegyelmi okból kitették az afrikai csapat keretéből Sulley Muntarit és Kevin-Prince Boatenget, akik haza is utaztak. A két sztárjátékos, akik korábban együtt szerepeltek a Milanban is, szűrét azért tették ki, mert két napja összeverekedtek egymással, majd miután megpróbálták szétválasztani őket, Muntari az egyik csapatvezetőnek támadt, Boateng pedig trágár szavakkal inzultálta Akwasi Appiah szövetségi kapitányt. A két játékos elbocsátását Appiah hivatalosan is megerősítette.

A G csoport csütörtöki programja:
Németország - Amerikai Egyesült Államok 19.00
Portugália - Ghána 19.00

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: